Boek nu je radiocampagne
in 3 eenvoudige stappen

Incl. radiocommercial Keuze uit 20 voice-overs Binnen twee weken live

Productiekosten radiocommercial

Inclusief bij RadioBookers, dus geen onverwachte kosten.

Ben je aan het kijken of een radiocommercial iets is voor jou bedrijf? Dan zit je bij RadioBookers helemaal goed. Bij ons kun je alle informatie vinden die je nodig heb om eenvoudig zelf een radiocommercial in te boeken.

Het is lastig om precies aan te geven hoeveel het produceren van een radiocommercial kost omdat het afhangt van vele factoren. Het is te vergelijken met het boeken van een vakantie, wanneer je een klein appartement boekt op basis van logies ben je veel minder geld kwijt dan wanneer je een all inclusive vijf sterren hotel boekt. Zo werkt het ook met het produceren van een radiocommercial. Wil je nieuw nummer als achtergrond muziek met een bekende voice-over die tekst inspreek dat is geschreven door een professionele tekstschrijver en dit laten opnemen in een professionele studio?  Dan lopen de kosten aardig op. Dit hoeft natuurlijk niet, wanneer je minder budget hebt is het ook mogelijk om een kwalitatief goede radiocommercial produceren. Gemiddeld variëren de productiekosten tussen de 300 en 5000 euro.

Hieronder is een stappenplan te vinden voor het produceren van een radiocommercial.

1. Bepaal het doel van de boodschap

De eerste stap in het produceren van een succesvolle radiocommercial is het bepalen van de boodschap. Is het doel genereren van meer naamsbekendheid, producten promoten of informatie geven? Zorg dat er aan het begin van het productieproces duidelijk geformuleerd is wat je wilt gaan bereiken.

2. Pas de boodschap aan de doelgroep aan

Wanneer het doel en de boodschap van de radiocommercial bekend is moet de boodschap worden afgestemd op de doelgroep. Wat spreekt jouw doelgroep aan? Een serieuze boodschap, een boodschap met humor, een kort maar krachtige boodschap of juist een boodschap met meer uitleg? Luisteraars worden continue blootgesteld aan commerciële boodschappen, zorg ervoor dat jouw boodschap opvalt en wordt onthouden. Laat de advertentietekst opstellen door een professionele tekstschrijver om zeker te weten dat deze aansluit bij de doelgroep. Een professionele tekstschrijver drukt misschien op het budget maar een onsuccesvolle radiocampagne kost nog veel meer.

3. Kies de voice-over

De derde stap is het kiezen van de voice-over. De radiocommercial moet worden ingesproken door iemand met een prettige en duidelijke stem die de boodschap goed kan overbrengen aan de doelgroep. De mening over welke stem prettig is en welke minder kan erg verschillen, laat daarom meerdere mensen binnen het bedrijf de mogelijke voice-over beluisteren.

4. Opnemen radiospot

Wanneer de eerste drie stappen zijn afgerond is het moment gekomen om de radiocommercial op te nemen. Kies een professionele opname studio en plan het opnemen ver van te voren. Sommige opnamestudio’s hebben zelf voice-overs waaruit je kan kiezen. Wil je zelf een voice-over meenemen? Vraag vooraf of dit een mogelijkheid is.

5. Kiezen radiozender

Je beschikt nu over een professionele radiocommercial met een boodschap speciaal aangepast op de doelgroep. De volgende stap is bepalen waar de doelgroep zich bevind. Naar welke radiozender luisteren ze, commerciële zenders of publieke? Landelijk, lokaal of regionaal? Bekijk hier een overzicht dat RadioBookers heeft opgesteld met alle radiozenders binnen Nederland. Bij de landelijke radiozenders staan ook het bereik en de doelgroep van de zender.

6. Radiocommercial inboeken

De laatste stap is het inboeken van de radiocampagne. RadioBookers is een self-service dienst op het gebied van radio-adverteren. Boek eenvoudig en voordelig de radiocampagne zelf in. Je hebt de keuze uit diverse advertentiepakketten gericht op de doelgroep; zenderpakketten, leeftijdspakketten, interessepakketten of regiopakketten.

Boek een radio-advertentie via RadioBookers en ontvang vele extra’s zoals een de laagste prijs garantie, de keuze uit 20 gratis voice-overs en een professionele tekstschrijver die de advertentietekst schrijft of aanpast en bespaar veel geld.

Meer weten over het inboeken van een radio-advertentie via RadioBookers? Neem contact met ons op, wij helpen je graag verder.


Aan de slag