Boek nu je radiocampagne
in 3 eenvoudige stappen

Incl. radiocommercial Keuze uit 20 voice-overs Binnen twee weken live

Radioreclame

Je stapt in de auto, zet de radio aan en….. reclame. Dit is de zender die je leuk vind en altijd luistert dus je laat de zender aanstaan en hoort de reclames aan, onbewust hebben diverse merken jou weten te bereiken. Je hebt ze gehoord, je hebt hun boodschap gehoord en volgende keer dat je iets van ze tegenkomt herken je ze. Dat is precies het effect van radioreclame!

Mensen beluisteren de radiozender die ze leuk vinden en blijven deze luisteren, ze zappen niet snel weg. Hierdoor heeft de radio lange luistertijden en creëer je in een korte tijd een groot bereik binnen de doelgroep. Radiospots zijn snel in te zetten en hebben relatief lage productiekosten. Dit maakt de radio een belangrijk medium dat terecht veel wordt gebruikt door adverteerders.

Er zijn binnen Nederland erg veel radiozenders waaruit je kunt kiezen, elke zender heeft zijn eigen trouwe groep luisteraars. Dit maakt dat je de boodschap van jouw onderneming gericht kunt zenden aan de doelgroep. RadioBookers heeft een zender overzicht opgesteld van de radiozenders in Nederland gesorteerd op landelijk, regionaal, lokaal en publieke of commerciële radiozenders. Voor de landelijke zenders hebben we daarnaast de doelgroep en het bereik aangegeven.

Wil je ook adverteren op de radio? Zorg dat jouw radiocampagne succesvol is en haal er alles uit wat erin zit. Om je op weg te helpen geven wij je drie tips voor een succesvolle radiocampagne.

1.  Pas de boodschap en de radiozender aan de doelgroep aan.

Je hebt een super voice-over gevonden, deze persoon past erg goed bij jullie en het luxe merk auto’s die jullie verkopen, hij of zij heeft een prettige stem en weet de boodschap perfect over te brengen.  Wanneer je de commercial hoort ben je bijna geneigd om zelf een nieuwe auto te kopen.  Het zou natuurlijk zonde zijn om vervolgens een radiozender te kiezen waar de doelgroep jong volwassenen is en geen auto mag kopen of het budget er niet voor heeft.

Dit werkt ook andersom, je weet precies op welke tijden en op welke zender jou doelgroep aan de radio gekluisterd zit. Je hebt een radiospot ingeboekt en de doelgroep jong volwassenen luisteren allemaal naar jou radiocommercial en horen vervolgens een lang, saai verhaal waarin pluspunten worden opgesomd van het product dat je verkoopt, grote kans dat ze er niks van onthouden. Er is dus niks belangrijker voor een succesvolle radiocampagne dan het aanpassen van de boodschap en de radiozender aan de doelgroep.

2. Wees onderscheidend ten opzichte van overige radiocommercials.

Uit onderzoek is gebleken dat een gemiddelde consument wordt blootgesteld aan bijna 400 reclameboodschappen per dag verdeeld over online en offline kanalen. Dus waarom zou de consument jouw boodschap onthouden en hierop handelen? Wat is de toegevoegde waarde voor de consument om te handelen naar aanleiding van jou radiocommercial? Dit is een belangrijke vraag waar vooraf goed over nagedacht moet worden.

3. Sluit af met een Call to Action

De laatste maar niet minder belangrijke tip die wij geven voor een succesvolle radiocampagne: sluit af met een call to action. Je hebt een super grappige, niet te lange radiocommercial precies aan de doelgroep aangepast en je hebt alles vertelt wat je wilde. Maar als je toch de aandacht hebt, wat wil je dat de doelgroep naar aanleiding van deze boodschap gaat doen? Verzin één belangrijke en vooral eenvoudige call to action voor de luisteraar, hierbij kun je denken aan: aanvragen van een folder, bezoek aan de winkel of het bestellen van een product. Zorg ervoor dat het duidelijk is en de luisteraar er niet teveel moeite voor moet doen.

Wil je ook een succesvolle radiocampagne? Boek eenvoudig en voordelig jouw radiocommercial op RadioBookers. Wij beschikken over diverse pakketten om de doelgroep te bereiken. Meer weten over adverteren via RadioBookers? Neem contact met ons op, wij helpen je graag verder.


Aan de slag