Hoe maken we jouw perfecte radiocommercial?

Voordat jouw radiocommercial geproduceerd gaat worden, moet je eerst goed weten wat het doel is van jouw radiocampagne. Wil jij een kortingsactie communiceren? Traffic genereren naar jouw site of webshop? Een nieuw product lanceren? Of ga jij de naamsbekendheid van jouw merk vergroten?

Radioreclame kan dit allemaal voor jou doen en RadioBookers helpt jou er graag bij.

Doelgroep
Zodra het doel van jouw campagne duidelijk is, bepaal je wat jouw doelgroep is. Richt jij je vooral op vrouwen? Op sportliefhebbers? Jongeren of ouderen? Zakelijke beslissers? Boodschappers? RadioBookers heeft voor de meest voorkomende doelgroepen uitgekiende pakketten samengesteld. Uiteraard zal de uitstraling van jouw radiocommercial ook afhankelijk zijn van je doelgroep.

Boodschap
Daarna bepaal je de boodschap van je radiocommercial. Als wij jou een tip mogen geven: zorg dat jij in één zin kunt vertellen wat je wilt communiceren. Kies vervolgens voor één duidelijke boodschap; als jij meerdere boodschappen verwerkt in één commercial, zal de informatie minder goed blijven hangen en is jouw radiocampagne minder effectief.

Concept
Bedenk nu het concept van de commercial. Vertelt een voice-over jouw boodschap, of ga je voor een dialoog? Wat meestal goed werkt in commercials: leg een probleem neer (‘Heeft u last van muizen?’) en geef de oplossing (‘Met onze muizenvallen bent u er zo van af!’). Denk goed na over het concept en wijdt er bijvoorbeeld een brainstormsessie aan met collega’s.

Script
Vervolgens gaat RadioBookers ermee aan de slag. Uiteraard kunnen wij jou ook al helpen bij de voorgaande stappen. We werken het concept uit tot een script. Het schrijven van een script voor een radiocommercial is vaak millimeterwerk. Omdat de uiteindelijk spot een exacte lengte van 20 seconden zal hebben, mag jouw script natuurlijk niet te lang zijn. Om de lengte te timen is het belangrijk om jouw tekst hardop voor te lezen terwijl bijv. de stopwatch van jouw smartphone meeloopt.

Opname
Als jij als opdrachtgever akkoord bent met het script, is het tijd voor de opname van de voice-over. Een stemacteur neemt verschillende versies van het script op en houdt hierbij rekening met de timing en de aanwijzingen (bijv. over de tone of voice) die hij of zij van ons heeft gekregen.

Productie
Vervolgens gaan we aan de slag met de productie van de commercial. In onze studio komt alles samen: de beste stemopname, geluidseffecten en muziek. De radiocommercial wordt afgemixt zodat hij goed klinkt, niet te hard of te zacht, met een goed verstaanbare stem. Daarna krijg jij hem te horen!

Aanlevering
Als jij akkoord bent met de commercial, gaan wij de spot aanleveren bij de radiostations. Uiteraard zorgen we dat de radiocommercial voldoet aan alle aanleverspecificaties.

Je commercial is klaar. Veel succes met je radiocampagne!

 

Nu starten