Waarom geldt er een meerprijs voor tag-ons?

Je kunt je radiocommercial opdelen in een hoofdspot en een tag-on. Standaard produceren wij radiocommercials van 20 seconden, maar als je een tag-on wilt, maken we een commercial van 15 seconden en een tag-on van 5 seconden. Uiteraard zijn ook andere opties mogelijk, zoals langere of kortere commercials of meerdere tag-ons. We brengen hiervoor extra kosten in rekening. Waarom is dat?

Ten eerste kost het produceren en afmixen van een commercial én een tag-on meer tijd dan het produceren van alleen een commercial. Ook het aanleveren en verwerken van een commercial in combinatie met een tag-on heeft wat meer voeten in de aarde.

Het grootste deel van de extra kosten zijn echter voor de stemacteur. Het is gebruikelijk dat een stemacteur voor het inspreken van een tag-on een extra vergoeding krijgt, meestal 25 tot 50% van de vergoeding voor het inspreken van de bijbehorende radiocommercial. Per pakket hebben we met onze stemacteurs aparte afspraken gemaakt voor de tag-on. Hoe groter het pakket, hoe hoger de vergoeding.

Tijdens het boeken kun je aangeven of jij een tag-on wilt afnemen en zie je direct wat de meerprijs wordt.