Waarom is op radio adverteren interessant en wat kan ik ervan verwachten?

Radio is een heel effectief medium. Ideaal om het grote publiek te bereiken, tegen relatief lage kosten. Ongeveer 85% van de Nederlanders luistert naar een van de radiostations in ons land, met een gemiddelde van 2,75 uur per dag. Radiozenders hebben vaak een stevige achterban en zijn sociaal behoorlijk actief. De luisteraars hebben een connectie met een radiostation of dj en zijn daardoor trouw aan het luisteren naar de zender.

Met een korte campagne bereik je dezelfde doelgroep. De kracht van reclame zit hem in de herhaling, dus die kans is bij radio groot!

Bij radio betaal je per seconde. Gemiddeld genomen duren radiocommercials zo’n 20 seconden. Dit geldt ook voor de pakketten van RadioBookers. Om een indruk te geven: voor het adverteren tijdens een populair radioprogramma bij de landelijke radiozenders moet je al gauw denken aan zo’n €2.000 tot €3.000 per spot, en dat is dan vaak nog exclusief de productiekosten.

RadioBookers maakt adverteren op de radio voor jou bereikbaar door een goede mix van uitzendmomenten voor jou in te plannen en te beheren. Per zender, doelgroep of regio. De radiospecialisten van Abovo Media (waar MediaBookers en RadioBookers een onderdeel van is) hebben jarenlang ervaring in het optimaal inzetten van een goede radiocampagne.

 

Wanneer start jij met je radiocampagne via RadioBookers?

 

Nu starten


Kan ik na het boeken direct al een vacature uitzetten voor extra personeel?
Nou, ons advies is om toch nog even te wachten. Kijk, de resultaten zijn afhankelijk van een aantal factoren. Wat is jouw doel van adverteren op de radio? Wil jij meer bezoekers voor jouw webwinkel of wil je naamsbekendheid bereiken voor jouw bedrijf, product of dienst? En wat is de boodschap in jouw radiocommercial?

Het is lastig voorspellen wat de resultaten zullen zijn. Het is natuurlijk ook belangrijk wat het imago van jouw bedrijf is, en: waar kennen mensen jouw bedrijf of product nog meer van? Adverteer je al regelmatig in andere media? Wanneer potentiële afnemers jouw bedrijf al kennen zal de campagne beter scoren dan wanneer je nog wat minder bekend bent. Ook zal een actie sneller iets meetbaars opleveren dan wanneer het je doel is naamsbekendheid te creëren. In geval van naamsbekendheid kan het best zo zijn dat een order of contact met jouw bedrijf een aantal weken of zelfs maanden na de radiocampagne wordt gemaakt, iets wat wij zeker vaker zien gebeuren.

Heb jij nog helemaal geen naamsbekendheid ? Laat je niet ontmoedigen want je moet natuurlijk ergens beginnen. Juist de korte campagneduur van 2 weken bij RadioBookers zorgt voor een snellere naamsbekendheid!

Twijfel je nog?
Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via de chat, per klantenservice@radiobookers.nl of via 088 – 242 44 22.